Novice in nasveti

Okensko okovje za zdravo klimo v prostoru

Okensko okovje za zdravo klimo v prostoru

Običajno vrtljivo nagibno okovje na oknu omogoča odpiranje okna nagibno ali na široko po vertikalni osi.  Ker se v stanovanju, zaradi dobrega tesnjenja sodobnih oken, nabira vlaga (predvsem  v kopalnici, kuhinji in spalnici), jo je potrebno redno odzračevati, saj se lahko v nasprotnem v posameznih prostorih razvijejo zdravju škodljive plesni in spore, stekla pa se zaradi prevelike količine vlage v zraku orosijo. V hladnejših delih letnega časa nas lahko prezračevanje stane veliko dragocene energije.

Pri običajnem zračenju moramo biti pozorni tudi na vremenske razmere, saj lahko voda že ob rahlem dežju priteče v prostor, veter pa ob «loputanju« poškoduje okno in prostor. Ob naši odsotnosti je na nagib odprto okno tudi pripravljeno za enostaven vstop nepovabljenih gostov.

V podjetju REMOPLAST d.o.o. vam lahko ob nakupu novih oken ponudimo okensko okovje za zdravo klimo, varčno in varno prezračevanje. Gre za paralelno odmično nagibno vrtljivo okensko okovje WINKHAUS PADK. Stalen paralelni odmik krila za 6mm omogoča enakomerno in nadzorovano prezračevanje, ki zagotavlja tudi varnost pred vlomom stopnje1.

Podjetje Remoplast d.o.o. vam tako pri nakupu novih oken priporoča, da vam v prostorih, ki so najbolj izpostavljeni vlagi, vgradimo odmično okensko okovje, ki vam bo omogočalo: prezračevanje pri vsakem vremenu, povečano protivlomno stopnjo tudi pri odmiku(zračenju), manj hrupa v prostoru pri zračenju kot pri nagibnem okovju, zračenje brez prepiha v prostoru, učinkovito izmenjavo zraka, ki omogoči, da se v prostoru ohranja sobna temperatura, kvalitetno klimo v prostoru brez škodljivih plesni in klic in dragocen prihranek na energiji.

Pri nakupu novih oken v podjetju Remoplast d.o.o. povprašajte prodajalce o paralelno odmičnem okovju, z veseljem vam bodo svetovali.

Potrebujete pomoč pri izbiri?

S pomočjo spletnega pomočnika si lahko pomagate pri izbiri najprimerjših senčil iz našega prodajnega programa.

Prikaži konfigurator

Naše reference

Prijava na e-novice