Novice in nasveti

Postavitev 123,17 kW sončne elektrarne

Podjetje REMOPLAST d.o.o. smo uspešno kandidirali na Javnem razpisu za sofinanciranje operacij gradnje novih manjših proizvodnih naprav za proizvodnjo električne energije z izrabo sončne energije (JR SE OVE 2021), ki ga je objavilo Ministrstvo za infrastrukturo, s projektom MFE REMOPLAST 123,75 kW.

Cilj investicije je postavitev 123,75 kW sončne elektrarne na naslovu Spodnja Vižinga 68, 2360 Radlje ob Dravi. Sončna elektrarna bo omogočala mrežno obratovanje ter on-line spremljanje proizvodnje električne energije. Predvidena proizvodnja je 124.000 kWh letno, letni prihranek CO2 pa 60,8 ton.

Glavni razlogi za investicijsko namero so:

  • Postavitev sončne elektrarne na strehi bo privedlo do znižanja cene elektrike in k zmanjšanju izpustov emisij CO2,
  • Izraba obstoječe strehe za postavitev sončne elektrarne dodatno prispeva k čistejšemu okolju, saj se proizvaja zelena električna energija;
  • Višja donosnost poslovanja s sončno energijo in varna naložba za prihodnost;
  • Dolga življenjska doba sončne elektrarne;
  • Razmeroma nizki stroški vzdrževanja sončne elektrarne;
  • Sončna energija predstavlja obnovljiv vir energije.

V okviru razpisa smo pridobili sofinanciranje zunanjih izvajalcev za nakup in vgradnjo naprave za proizvodnjo električne energije z izrabo sončne energije, v višini 20% upravičenih stroškov. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Kohezijskega sklada (www.eu-skladi.si).

Potrebujete pomoč pri izbiri?

S pomočjo spletnega pomočnika si lahko pomagate pri izbiri najprimerjših senčil iz našega prodajnega programa.

Prikaži konfigurator

Naše reference

Prijava na e-novice