Novice in nasveti

ZUNANJA SENČILA NA OKNIH NISO SAMO OKRAS HIŠE

ZUNANJA SENČILA NA OKNIH NISO SAMO OKRAS HIŠE

Zunanja senčila na oknih niso le okras vašega doma temveč veliko več. V podjetju REMOPLAST vam lahko k PVC in ALU oknom ponudimo različne tipe ROLET in ZUNANJIH ŽALUZIJ.

Skrbno izbrano zunanje senčilo ima poleg lepega izgleda še vrsto drugih učinkov kot so zatemnitev prostora, zaščito pred UV žarki, zaščito pred termično energijo sonca, ki pregreva prostor, zmanjšuje toplotne prehodnosti pozimi in v nekaterih primerih nudi tudi protihrupno zaščito.

Enostanovanjska hiša s povprečnimi okni in izolacijo, z velikostjo steklenih površin okoli 20m2, lahko z optimalnim upravljanjem zunanjih senčil na oknih, letno prihrani tudi do 30% stroškov za ogrevanje, osvetljevanje in hlajenje( tudi do 500,00 EUR letno).

Izračun je odvisen od veliko dejavnikov kot so izolacija hiše, velikost steklenih površin, izolativnosti oken, lege objekta, vrste in cene energentov in optimalnosti upravljanja zunanjih senčil glede na vreme in temperaturo.

Priporočeno je, da so zunanja senčila spuščena, če je zunanja temperatura nižja od 5*C. Pozimi ob sončnem vremenu je potrebno senčila dvigniti, da osvetljujejo prostor in omogočajo segrevanje, poleti pa spustiti, da preprečujejo pregrevanje.

Senčenje steklenih površin večjih od 0,5m2 predpisuje tudi Pravilnik o učinkoviti rabi energije (PURES), izjema so SV,SZ in S lege.

Za lažjo odločitev nekaj primerjalnih podatkov med ROLETAMI in ZUNANJIMI ŽALUZIJAMI, ki jih lahko namestite na okna.

Potrebujete pomoč pri izbiri?

S pomočjo spletnega pomočnika si lahko pomagate pri izbiri najprimerjših senčil iz našega prodajnega programa.

Prikaži konfigurator

Naše reference

Prijava na e-novice